14 MILIOANE LEI PENTRU LICEUL TEORETIC „ MIHAI EMINESCU”, DIN MUNICIPIUL STRĂŞENI

14 MILIOANE LEI PENTRU LICEUL TEORETIC „ MIHAI EMINESCU”, DIN MUNICIPIUL STRĂŞENI

65
DISTRIBUIȚI

15 instituţii de învăţământ, printre care şi liceul teoretic „Mihai Eminescu”, din municipiul Străşeni, au fost selectate de către Banca Mondială pentru finanţare.
Astfel, pentru lucrările de renovare: reparaţia acoperişului, lucrări de tâmplărie, crearea căilor de acces pentru copii cu dizabilităţi, renovarea sistemului de apeduct, canalizare, ventilare, a sistemului electric, reparaţii interioare, precum şi amenajarea teritoriului adiacent instituţiei, pentru dotare cu mobilier, liceul teoretic „Mihai Eminescu”, din municipiul Străşeni, va beneficia de 14 milioane lei.
Termenul de realizare a proiectului este luna iunie, 2019.
În scopul implementării proiectului, va fi creată Agenţia de Implementare, cu reprezentanţii primăriei municipiului Străşeni, autorităţilor de nivelul II, reprezentanţii instituţiei, societatea civilă.
Proiectul respectiv este parte a Acordului de Finanţare, dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, abilitat pentru implementarea proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, în conformitate cu regulile Băncii Mondiale.