20 000 DOLARI OFERIȚI DE GUVERNUL ELVEŢIEI PENTRU ILUMINATUL STRADAL ÎN ORAȘUL...

20 000 DOLARI OFERIȚI DE GUVERNUL ELVEŢIEI PENTRU ILUMINATUL STRADAL ÎN ORAȘUL STRĂȘENI

101
DISTRIBUIȚI

Astăzi a fost semnat contractul dintre Primăria orașului Strășeni și PNUD, proiectul ”Migrație și Dezvoltare Locală”, ce prevede oferirea unui grand în valoare de 20 000 dolari din partea Guvernului Elveţiei, orașului Strășeni pentru iluminatul stradal.
Vă reamintim că Primăria oraşului Străşeni a elaborat propunerea pentru iluminarea străzilor Mihai Eminescu,I.Iachir, Chișinăului, Ştefan cel Mare şi sectorul cuprins între străzile Petru Rareș, Grigore Ureche, V. Cupcea şi Mitropolitul Varlaam, lungimea străzilor propuse pentru a fi iluminate este de 7260 metri, unde vor beneficia circa 3620 locatari.
Valoarea totală a proiectului este de 75 000 dolari,55 000 dolari fiind din bugetul local și contribuția băștinașilor din oraș și de peste hotarele țării, respectiv grantul oferit de PNUD-20 000 dolari.
De menţionat că în perioada 2014-2015 au fost executate lucrări de iluminare pe următoarele porţiuni de străzi: Veronica Micle, Vasile Alecsandri, Orheiului, Toma Ciorbă, Decebal, Liviu Deleanu, Lomonosov, pe lungimea totală de 5750 m, valoarea cărora se estimează la 600 mii lei.
Primăria oraşului Străşeni contează pe implicarea tuturor în obţinerea şi implementarea acestei finanţări, pentru că doar împreună putem să dezvoltăm localitatea, realizând scopurile propuse.