CEA DE-A 35 SESIUNE A CONGRESULUI AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI REGIONALE AL CONSILIULUI...

CEA DE-A 35 SESIUNE A CONGRESULUI AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI REGIONALE AL CONSILIULUI EUROPEI

59
DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, la Strasbourg, Franţa, are loc a 35-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale și Regionale al CONSILIULUI EUROPEI, care a întrunit 636 de aleși, reprezentând peste 200 mii de Autorități Locale și Regionale.
De menționat că, Congresul Autorităților Locale și Regionale al CE este una din instituțiile de lucru– organizația principală a continentului în privința drepturilor omului, ce cuprinde 47 de state membre, inclusiv cele 28 ale Uniunii Europene.
Totodată, la Congres, în calitate de membru al Comitetului de Monitorizate al Consiliului Europei, este prezent şi primarul municipiului Străşeni, Valentina Casian.
Subiectele incluse în ordinea de zi sunt: Integritatea și etica aleșilor locali și regionali, transparența și guvernarea deschisă – obiectiv prioritar al Congresului, dreptul autorităților locale de a fi consultate de către autoritățile centrale pe probleme, ce le vizează direct, integrarea migranților, democrația locală și regională în mai multe state, precum și Raportul privind alegerile locale în Republica Moldova din 20 mai 2018.