CETĂŢENII AU DECIS!

CETĂŢENII AU DECIS!

99
DISTRIBUIȚI

Astăzi, în incinta primăriei municipiului Străşeni, a avut loc o întâlnire a cetăţenilor pentru a prioritiza problemele sectorului „Podiş”.
Din cele menţionate:
– Construcţia sistemului de canalizare;
– Extinderea iluminatului stradal;
– Construcţia grădiniţei;
Problema primordială selectată – construcţia integrală a sistemului de canalizare în sectorul respectiv.
La moment, sunt executate lucrările de construcţie a magistralei de canalizare pe strada „Petru Rareş”, în derulare fiind şi proiectul de extinere a iluminatului public stradal, pe străzile: Petru Rareş, Valeriu Cupcea, Grigore Ureche, Mitropolitul Varlaam.
De menţionat că, în cadrul discuţiei a fost abordată şi problema privind starea drumului local, strada „Petru Rareş”, acesta fiind una din principalele căii de acces spre instituţia de învăţământ „Mihai Eminescu”.
Recent, în cadrul vizitei de lucru a Ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în municipiul Străşeni, la decizia Consiliului local, au fost propuse pentru reparaţie capitală, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, porţiunile de drum: strada Ştefan cel Mare şi Petru Rareş.
Autorităţile centrale au asigurat includerea în program a unei din acestea străzi. În situaţia când strada „Petru Rareş” nu va fi inclusă, primăria va întreprinde toate măsurile pentru identificarea resurselor necesare construcţiei capitale a drumului respectiv, valoarea căruia se estimează la cca 13 mln. lei (porţiunea Petru Rareş – intersecţie cu strada Mitropolitul Varlaam).
Ţin să vă mulţumesc pentru receptivitatea de care aţi dat dovadă, adunarea a fost organizată în câteva ore, iar dumneavoastră sunteţi exemplu şi pentru alte regiuni din Străşeni.
Cu respect,
Primarul municipiului Străşeni,
Valentina Casian