CONSTRUCŢIA UNUI NOU POD PIETONAL PESTE CALEA FERATĂ, DIN MUNICIPIUL STRĂŞENI –...

CONSTRUCŢIA UNUI NOU POD PIETONAL PESTE CALEA FERATĂ, DIN MUNICIPIUL STRĂŞENI – ÎN DERULARE

251
DISTRIBUIȚI
Construcţia pasajului din oraşul Străşeni, peste drumul R1, Chişinău-Ungheni-Sculeni, va fi executat de către întreprinderea ,S.C. „Poduri Prim” SRL.
Valoarea lucrărilor constituie 11 311 393 lei, licitaţia publică fiind desfăşurată de către Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”.
Proiectul prevede construcţia pasarelei cu lungimea de 99 m(lungimea suprastructurii), lungimea totală a construcţiei-126 m, dotat cu sistem exterior de iluminare pe regim de noapte.
Vă reamintim că, lucrarea urma să fie executată în anul 2017, dar din informaţia oferită de Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova (se anexează), lucrările de reparaţie nu s-au desfăşurat pe motiv că comanda de confecţionare a elementelor de suprastructură a pasarelei a fost plasată la o altă uzină, din oraşul Kiev, Ucraina.
Menţionăm că, podul existent, aflat în gestiunea autorităţilor de nivelul I, a fost construit în perioada 1971-1972, la moment aflându-se într-o stare deplorabilă, prezentând pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi traficul rutier din localitate.
Primăria municipiului Străşeni şi întreaga comunitate,mulțumește Autorităților Centrale pentru suportul şi implicarea în soluționarea problemelor de infrastructură ale municipiului Străşeni.