DEZVOLTAREA ECONOMICĂ LOCALĂ – OBIECTIV ESENŢIAL AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI STRĂŞENI

DEZVOLTAREA ECONOMICĂ LOCALĂ – OBIECTIV ESENŢIAL AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI STRĂŞENI

76
DISTRIBUIȚI

Impulsionarea dezvoltării economice locale, se datorează în mare măsură colaborării între sectorul public şi cel privat, iar investiţia are succes acolo unde autorităţile publice locale sunt cooperante, acţionează în baza unui Plan de Dezvoltare Economică Locală, bine structurat. Elaborarea acestuia este o obligaţie asumată de autorităţi la semnarea formularului de membru, în conformitate cu principiile Iniţiativei „Primarii pentru Creşterea Economică”. Acesta a fost subiectul şedinţei grupului de lucru, care s-a desfăşurat în incinta primăriei Municipiului Străşeni, cu participarea coordonatorului pentru Moldova, Secretarul Iniţiativei „Primarii pentru Creşterea Economică”, Lilian Danilov, reprezentanţilor ADR Centru, APL şi sectorul privat.
Astfel, astăzi, au fost prioritizate domeniile de investiţie pentru ca localitatea Străşeni să devină una atractivă, proiectând dinamizm şi magnetizm, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru investitorii globali.
Menţionăm că , Iniţiativa „Primari pentru Creşterea Economică”, este o nouă iniţiativă regională a Uniunii Europene, având scopul de a sprijini autorităţile publice locale din statele Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina şi Moldova), la moment fiind 18 autorităţi locale care au aderat la această iniţiativă, printre care şi Municipiul Străşeni.