DUMNEAVOASTRĂ AŢI ILUMINAT MUNICIPIUL STRĂŞENI!

DUMNEAVOASTRĂ AŢI ILUMINAT MUNICIPIUL STRĂŞENI!

108
DISTRIBUIȚI
DUMNEAVOASTRĂ AŢI ILUMINAT MUNICIPIUL STRĂŞENI!
Duminică, 23 iulie, într-o atmosferă cu mult fast, primăria municipiului Străşeni, în comun cu Asociaţia Băştinaşilor, a organizat un eveniment cu genericul “Aprindem Împreună Luminile”.
Străşeneni au fost invitaţi, în dependenţă de regiunea care a fost iluminată, pentru a participa la o numărătoare inversă, lansare de lampioane, menţiuni şi multă LUMINĂ.
Astfel, vă anunţăm că prima etapă a proiectului “Reconstrucţia şi modernizarea iluminatului stradal în municipiul Străşeni”, de iluminare a 4,3 km din străzile orașului, s-a finalizat cu succes. Lucrările au fost efectuate pe străzile: : Ion Iachir, Chişinăului, Mihai Eminescu, Grigore Ureche, Ştefan cel Mare, valoarea cărora se estimează la 975, 080 mii lei.
Totodată, după implementarea primei etape, din sursele bugetului local şi contribuţia cetăţenilor se vor mai efectua lucrări şi pe străzile: 31 August, Mitropolitul Varlaam, Grigore Ureche, Petru Rareş, Valeriu Cupcea, Ion Caraciobanu, Chişinăului.
Vă amintim că 20 000 de dolari, pentru realizarea acestui proiect,este din partea Swiss Cooperation in Moldova prin intermediul PNUD – Migrație și Dezvoltare Locală.
Prin intermediul platformei Guvern24.md a fost colectată suma de 1029 euro din partea a 34 de persoane, iar la primărie, în numerar, au mai fost colectați 3205 de euro, suma totală fiind de 4234 de euro de la 471 de donatori.
Menţionăm că, oraşul Străşeni face parte din cele 25 de localităţi selectate pentru finanţare, din partea PNUD-lui, iar obiectivul ales presupune iluminarea a 7,3 km, din străzile oraşului.
ESTE MERITUL DUMNEAVOASTRĂ!
Cu respect,
Primarul municipiului Străşeni,
Valentina Casian