ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR MUNICIPIULUI STRĂȘENI ȘI AI SATULUI FĂGURENI

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR MUNICIPIULUI STRĂȘENI ȘI AI SATULUI FĂGURENI

31
DISTRIBUIȚI

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR MUNICIPIULUI STRĂȘENI ȘI AI SATULUI FĂGURENI – 3 MLN. 888 MII LEI, pentru drumurile locale, drumurile comunale și străzi.
La 12 martie curent, Guvernul Republicii Moldova, a aprobat Programul de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzi pe anul 2018. Programul prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri, care vor acoperi 1242 de localități. Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei.
Programul desfășurat de reparație periodică a drumurilor naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzi,
cuprinde următoarele sectoare din municipiul STRĂȘENI ȘI SATUL FĂGURENI:
-Drum de acces spre satul FĂGURENI, lungimea 0,5 km, volumul alocațiilor – 1mln. 441 mii lei;
-Reparația unor străzi din localitatea STRĂȘENI ( la decizia Consiliului local, au fost propuse porţiuni din străzile „Ştefan cel Mare”- intrarea în oraş şi „Petru Rareş”), lungimea 1 km, volumul alocațiilor – 2 mln. 447 mii lei.
De asemenea, programul „Drumuri bune pentru Moldova”, prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoare de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare.