INTEGRAREA COPIILOR CU DIZABILITĂŢI ÎN ŞCOLILE GENERALE

INTEGRAREA COPIILOR CU DIZABILITĂŢI ÎN ŞCOLILE GENERALE

34
DISTRIBUIȚI

La 11 mai, 2017, a fost incheiat Acordul contractual, între Primăria municipiului Străşeni, Agenţia de Implementare şi compania „Vivantis Plus S.R.L”, privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului ” Integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile generale”, în municipiul Străşeni beneficiind gimnaziul „Mihai Viteazul”.
Costul contractului valorează 1 mln 574,068 mii lei, data de finalizare a lucrărilor fiind la 15 octombrie, 2017.
Prezentul act este semnat în baza Acordului de grant încheiat între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (Banca Mondială), cu susţinerea financiară a Guvernului Japoniei prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane.
La moment, cei de la “Vivantis Plus S.R.L”,execută lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, a sistemului de ventilare, dotarea cu accesorii şi echipament, indicatoare de avertisment, bare de sprijin, rampe metalice, pentru a creea condiţii prielnice copiilor cu nevoi speciale.
Menţionăm că toate eforturile pentru a asigura incluziunea şcolară şi socială ar fi zadarnice fără un parteneriat eficient dintre toţi actorii comunitari şi factorii de decizie. Anume calitatea acestei colaborări oferă sprijinul necesar familiei şi copiilor cu nevoi speciale, înlesnind integrarea copilului în şcoală, comunitate.
În rezultat, toate acestea contribuie la respectarea dreptului constituţional la familie şi educaţie.