NOI SĂ FIM SCHIMBAREA PE CARE O DORIM ÎN COMUNITATE!

NOI SĂ FIM SCHIMBAREA PE CARE O DORIM ÎN COMUNITATE!

68
DISTRIBUIȚI

Oferind voluntariat, votăm în fiecare zi pentru comunitatea în care vrem să trăim. Astfel, 19 tineri din municipiul Strășeni s-au încadrat activ în Campania de informare a unuia din cele mai importante proiecte –”Suport în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Moldova Centrală, o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas”. Proiectul prevede construcția sistemului intern de canalizare pe străzile A. Russo, C. Stere, I. Gagarin, M. Viteazul, Bucovinei, din municipiul Strășeni, pe o lungime de peste 3500m. Prima acțiune s-a desfășurat în cadrul Zilei Diasporei, la care au fost prezenți: Maros Kramar, Atașat al Ambasadei Slovaciei din Chișinău, Eva Balazovicova și Silvia Hilkova, reprezentanți ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Marina Preteca, reprezentant ADR Centru,. 
Voluntarii antrenați au distribuit informații detaliate privind implementarea acestui proiect, cu solicitarea de completare a unui chestionar pentru evaluarea situației în comunitate.
Autoritatea publică locală din municipiul Strășeni mulțumește tuturor celor implicați, voluntariatul ajutăndu-ne să înţelegem de ce, deşi o problemă nu ne afectează personal, afectează societatea ca întreg şi este nevoie de toate eforturile noastre să găsim soluţie. Nu putem să avem pretenţia ca lucrurile să se rezolve de la sine, sau că autorităţile să fie atât de eficiente încât să rezolve toate problemele lumii fără ajutor. Singurul mod de a ne asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care ne preocupă e să ne implicăm personal în tot ceea ce înseamnă prosperarea comunității.