STRĂŞENI, GAZDA EVENIMENTULUI DE LANSARE A PROGRAMULUI USAID, „COMUNITATEA MEA”

STRĂŞENI, GAZDA EVENIMENTULUI DE LANSARE A PROGRAMULUI USAID, „COMUNITATEA MEA”

320
DISTRIBUIȚI

 

Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a iniţiat un nou program pentru Republica Moldova, „Comunitatea mea”.
Programul, ce valorează peste 20 mln. dolari, este o activitate de cinci ani de susţinere a autorităţilor locale, care urmăreşte să consolideze administraţia locală din Republica Moldova, pentru a deveni mai eficientă, mai transparentă, mai responsabilă faţă de cetăţeni.
Astfel, Proiectul “Comunitatea mea” include patru componente:
1. Investițiile capitale pentru îmbunătățirea serviciilor locale;
2. Politici naționale în domeniul descentralizării APL;
3. Participarea populației în luarea deciziilor la nivelul APL;
4. Consolidarea capacităților APL.
Beneficiarii vor fi circa 100 de comunități locale din Republica Moldova.
La evenimentul de lansare au participat Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, Brock Bierman, Asistentul Admistratorului USAID pentru Europa şi Eurasia, Tatiana Badan, preşedinte CALM, Christopher Kaczmarski, Director de Proiect „Comunitatea mea”, Alexandru Pelivan, Director adjunct, parteneri de dezvoltare şi alţii.
Fiind unii dintre donatorii principali, USAID a sprijinit guvernarea locală, inclusiv a oraşului Străşeni o perioadă indelungată, ultimul proiect fiind in perioada 2012-2016.
Primăria Municipiului Străşeni, mulţumeşte reprezentanţilor USAID, care prin intermediul proiectelor aduc o sursă de motivare şi optimism, progrese în sfera serviciilor publice în oraşul Străşeni, dar şi în intreaga ţară.