TURNEU REPUBLICAN LA LUPTE LIBERE, DESFĂȘURAT LA STRĂȘENI

TURNEU REPUBLICAN LA LUPTE LIBERE, DESFĂȘURAT LA STRĂȘENI

130
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Strășeni salută inițiativa și mulțumește organizatorilor, domnului Iurie Roznerița, Director al Școlii Sportive din municipiul Strășeni, antrenorului Oleg Furdui, administrației LT” Mihai Eminescu”, tuturor celor implicați în desfășurarea Turneului Republical la Lupte Libere, Ediția IX, ce a avut loc la Strășeni, în incinta LT ”Mihai Eminescu”, în memoria Antrenorului Emerit al Republicii Moldova,domnului Gheorghe Livadari.
Turneul Republican a reunit peste 250 de concurenți din 22 localități.
Domnul Gheorghe Livadari a descoperit și îndrumat mai multe talente în lupte. Cel mai renumit elev al său, Ion Diaconu, s-a clasat pe locul VI în categoria de greutate până la 69 kg la Jocurile Olimpice de la Sydney, anul 2000.
Astăzi faima ne-o duce Anastasia Nichita, cea care a cucerit prima medalie de aur la Campionatul European de lupte libere pentru cadeţi, care s-a desfărşurat în Subotica, Serbia. Ea, de asemenea, a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de lupte pentru tineret, ce s-au desfășoarat în orașul finlandez Tampere, în vara anului 2017. Luptătoarea Anastasia Nichita a demonstrat o prestație de excepție la Campionatul Mondial de Lupte libere greco-romane, feminine, rezervat tineretului, aceasta obținând titlul de Vicecampioană mondială. O altă medalie de aur este câștigată de Anastasia Nichita la Campionatul Mondial de lupte pentru tineret, ediția 2018, desfășurat în perioada 17-23 septembrie 2018, în orașul Trnava, Slovacia.
Mulțumim antrenorilor, talentelor în lupte, succese mari în viitor!