UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN SPRIJINUL AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE

UNIUNEA EUROPEANĂ ÎN SPRIJINUL AUTORITĂŢILOR PUBLICE LOCALE

61
DISTRIBUIȚI

La 20 martie, curent, membrii delegației Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), reprezentanți ai Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), au avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău Peter Michalko. Din partea CALM au participat președintele CALM Tatiana Badan,directorul executiv al CALM Viorel Furdui, vicepreşedintele CALM primarul municipiului Strășeni, Valentina Casian, președintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi, primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru și primarul orașului Cimișlia Gheorghe Răileanu.
Subiectele de pe agenda întâlnirii cu șeful Delegației UE la Chișinău au fost starea democrației în Republica Moldova, proiectele destinate dezvoltării comunităților locale, necesitatea consolidării dialogului cu autoritățile publice centrale, dar și cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.
Reprezentanții CALM au informat şeful Delegaţiei Uniunii Europene despre situația autonomiei locale și ultimile evoluții din domeniu. A fost menționat faptul că în ultima perioadă se atestă evoluții pozitive în comunicarea cu autoritățile statului și o perspectivă în accelerarea unor acțiuni, dar și ale soluționării unor probleme urgente pe domeniul autorităţilor publice locale.
Peter Michalko a subliniat necesitatea întreprinderii de măsuri eficiente pentru aprofundarea reformelor, cât şi necesitatea cooperării a grupurilor locale.
Totodată, Ambasadorul UE Peter Michalko și reprezentanții CALM au convenit să stabilească un format de comunicare permanentă, prin organizarea unor întruniri periodice (cel puțin o dată la 2 luni), în vederea informării reciproce asupra situației și progreselor în domeniul descentralizării și democrației locale.
sursa. calm.md